Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Årets grilltrender: Mer grönt och mer närproducerat!

Trender22/06/2017

Vad lägger du helst på grillen i sommar? En saftig köttbit, färska sparrisar eller en mumsig efterrätt med smält choklad? Nästan allt går att grilla och 20 procent av alla svenskar grillar så ofta de bara kan. Men finns det några trender som sticker ut på grillen i år?

Grillat är godast. Och grillat är roligast! I Sverige förknippar vi grillning med gemenskap. I en undersökning från i år svarar 36 procent av de tillfrågade att de gärna involverar sina gäster i matlagningen när grillen är tänd. Men förutom att det är ett socialt och prestigelöst sommarnöje gör vi det ju också för den goda smakens skull. För visst är det svårslaget med grillade grönsaksspett, möra köttbitar eller att i all enkelhet grilla några marshmallows till barnen?

Råvarorna i fokus

Men precis som i all annan matlagning finns det även vissa trender när det gäller grillat. Kol eller gasol har länge varit en het debatt. Långkok eller det snabba enkla? I år är det dock råvarorna som står i fokus. Och de ska gärna vara svenska och närproducerade. Dessutom slår det vegetariska köket igenom på allvar på grillen i år, när så många som 30 procent av alla svenskar svarar att de vill grilla mer vegetariskt. Klassikern halloumi får samsas med grönsaker i alla färger och former, och vegetariska hamburgare gjorda på till exempel portobellosvamp är ett populärt alternativ.   

Grilla pizza

Är du sugen på att prova något nytt på grillen? Till förrätt är det gott att grilla en pizza bianco, enklast blir det med pizzasten som läggs på gallret. Pizza bianco är pizza utan tomatsås. Toppa med aubergine, sparris och mozzarella, och låt gästerna hugga in på en slice var. Grilla hela blomkålshuvuden och toppa med riven ost och olivolja, marinera tofu i dina favoritsmaksättare eller prova veganska burgare gjorda på sötpotatis till huvudrätt. Till efterrätt är det gott med den klassiska efterrätten gino eller hel, grillad ananas. Enkelt, somrigt och uppskattat!

Välkommen in till Coop City på Galleria Boulevard för fler goda grilltips!

Av Galleria Boulevard

Hitta allt för sommarens grillfest här

Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 08-20, lördag 09-19, söndag 09-19

Kontakt

010 - 747 22 70

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top