Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Bilsemester med barn: 6 tips för en smidigare resa

27/06/2017

Att packa bilen och åka på bilsemester hör sommaren till. Friheten i att kunna åka långa sträckor, packa mycket och inte behöva passa tider ger en extra skön semesterkänsla. Reser du med barn kan bilsemestern dock vara förknippad med viss oro. Hur håller man barnen nöjda och glada i baksätet? Här är några tips.  

För många är det just nu hög tid att planera årets semester och i Sverige är bilsemester ett av de vanligaste sätten att resa under sommaren. Att kunna resa i sin egen takt och packa mycket är några anledningar till varför vi gillar att bilsemestra. Dessutom är det ett bra sätt att se och uppleva mycket, när världen svischar förbi utanför vindrutan. Reser ni hela familjen vet du säkert att det är ett jobb i sig att hålla barnen nöjda i baksätet. Genom att planera resan, rutten och stoppen noggrant minimerar du risken för sura miner och bråk. Här följer ytterligare några tips på vägen.  

Checklista för att bilsemestra med barn

 1. Mikropausa. Korta pauser är ofta bättre än långa sträckkörningar. Låt barnen med spring i benen leka av sig på en rastplats, eller stanna en kort stund vid en sevärdhet. 
   
 2. Underhållning. Målarböcker, surfplattor, musik och leksaker. Håll barnen sysselsatta och glöm inte att packa en powerbank så att mobiltelefoner och läsplattor aldrig riskerar att laddas ur. 
   
 3. Förbered. Var tydlig med hur lång resan är och hur länge ni kommer att vara borta. Om du har förberett barnen på vad som kommer att hända kanske du till och med lyckas undvika den klassiska frågan ”är vi framme snart?”. 
   
 4. Humörhöjare. Sjung med till radion. Spela bilbingo. Räkna bilmodeller. Berätta om ställen ni passerar. Testa enkla humörhöjare som håller alla i bilen sysselsatta och får milen och tiden att passera snabbare.  
   
 5. Förboka boende. Det kan tyckas mysigt att ta bilsemestern på uppstuds. Men det leder bara till frustration att inte ha någonstans att sova när kvällen kommer. Speciellt för familjens minstingar.   
   
 6. Viktiga väskan. Se till att packa en liten väska med det viktigaste. Våtservetter, vatten, välling, blöjor om det behövs, frukt, nötter, åksjukearmband och liknande. 

Av Galleria Boulevard

Hitta allt till bilsemestern här

Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

044-202460

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top