Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Bjud in till kräftskiva

Trender11/08/2016

Varför är vi så glada för kräftskiva? Och vad behöver man till festen? Galleria Boulevard har kikat närmare på sensommarens stora kalas.

Frågan är berättigad. Varför vill vi egentligen fira kräftskiva? En del av förklaringen är sannolikt att det är en fest som nästan helt saknar krav på den typ av vett och etikett som andra middagar ofta påbjuder. Vi fokuserar helt enkelt på att ha roligt. Kräftskivan är festen där man får stoppa kniven i munnen - kräftkniven vill säga - och vi virar servetten runt halsen, äter med händerna och tar på oss roliga små hattar av papper som ju faktisk inte klär någon. Summa summarum så erbjuder kräftskivan allt det som behövs för en lyckad fest.
Vi har faktiskt ätit kräftor sedan stenåldern, men det tog lång tid innan kräftan började betraktas som en delikatess. Kräftor var fattigmansmat, flodkräftor fanns ju i varje vattendrag, och bland annat Carl Von Linné liknande föraktfullt kräftor vid insekter och vägrade äta dem. Det var först i slutet av 1800-talet som kräftor blev lika med fest.
Kräftor smakar fantastiskt, men vi på Emporia rekommenderar att man grundar med annan mat först. Till exempel västerbottenostpaj eller kantarelltoast. Och så gäller det ju att få till dukningen också som ska vara färgglad och lekfull. Kulörta lyktor, kräftmåne och hattar i papp och en duk som tål att spillas på är en bra början. Ett annat tips är att sätta röda servetter i glasen, ett effektfullt och enkelt sätt att skapa en festlig stämning till skivan.

Välkommen till Coop City och Clas Ohlson för mer inspirerande tips inför kräftskivan.

Av Galleria Boulevard

Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 08-20, lördag 09-19, söndag 09-19

Kontakt

010 - 747 22 70

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top