Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Br-Leksaker har öppnat Pop-up butik på plan 2

Event16/01/2018

Br-Leksaker har öppnat en pop-up butik på Galleria Boulevard, plan 2. 

Historien om BR börjar redan 1950 då makarna Edith och Børge Rasmussen köpte en kiosk i Roskilde. Det dröjde inte längre förrän kiosken förvandlades till en tidningsbutik som även sålde festartiklar. Inför julen varje år märkte Edith och Børge att deras kunder gärna köpte leksaker. 
Det var emellertid inte förrän deras söner, Bjarne och Henrik Gjörup, började i företaget år 1963 som de bestämde sig för att göra om tidningsbutiken till en specialbutik för leksaker. Idén kom från Henrik Gjörup – en av Børges och Ediths två söner. År 1962 hade Henrik nämligen åkt till USA och lärt sig mycket om affärskedjor. Han presenterade idén för sin bror och far, som tyckte att det var ett intressant affärskoncept, och tillsammans lade de grunden till det som vi idag kallar BR. Namnet blev BR, med Børges initialer som grund.

Från en butik till en stor butikskedja

Den andra BR-butiken öppnade i Slagelse redan 1963 och de följande åren öppnade BR en ny butik varje år. Senare växte kedjan ännu snabbare och idag har BR butiker i Danmark, Norge, Sverige, Finland och norra Tyskland – ungefär 250 fysiska butiker över hela norra Europa

Av Galleria Boulevard

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top