Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

DOFTLEXIKON

Trender30/09/2015

Det finns mycket att lära om doftvärlden. Här tar vi reda på mer och får lära oss om doftpunkter, toppnoter och vad en doftgarderob kan innehålla.  

 

Det finns en doft för varje tillfälle – men hur ska de bäras? När höstgarderoben uppdateras kan vi göra detsamma med doftgarderoben. Det finns mycket att lära om doftvärlden och här tar vi reda på mer.

Doftgarderoben
Dofter är precis som våra kläder och passar till olika tillfällen och klockslag. Därför kan det vara bra att bygga en doftgarderob med tre olika dofter: en mildare för dagen, en tyngre för kvällen och en signaturdoft som är en förlängning av din personlighet. En doft uttrycker sig dock olika på olika personer så testa dig fram tills du hittar någon, eller några, som passar dig.  
Doftpunkter
Sätt doftpunkter på kroppen. Några klassiska punkter är handleden, knävecket och nacken men testa också insidan av armbågen, nyckelbenet och baksidan av käkpartiet.
Från topp- till basnot
Den första känslan du får av en doft kommer från toppnoten och till den används ofta friska och uppiggande ingredienser såsom citrus och blomsorter. En mellannot – eller hjärtnot - är den doft som rundar av och ger karaktär, men också den som doftar mest olika beroende på vem som bär den. Basnoten är vad som kallas doftens eftersmak och har ofta en lugnare karaktär. 

Dofttips

  • Smörj in huden väl innan du applicerar doften – då är huden mer mottaglig.
  • Doften utvecklas först när den kommer på varm hud så spraya inte på kläderna.
  • Gnugga inte in doften - då förstörs doftkompositionen.
  • Spray lite i håret för en extra touch 
  • En doft blomstrar först efter 20-60 minuter, så testa på huden och låt den sitta ett tag.

 

Höstnyheter
Spännande dofter i höst är bland annat Daisy Dream Forever för henne från Marc Jacobs och Zlatans egen doft ZI Parfums för honom. Båda finns på Kicks.

Länk: 
Här presenterar vi höstens doftnyheter, klassiker och favoriter. (länk till bildspel)
Bild: Åhléns

Av

Visa på karta

Öppettider

vardagar 10-19, lördag 10-17 söndag 11-17

Kontakt

010-188 54 54

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top