Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

FIRA SOM I USA

19/11/2015

Thanksgiving allt mer populärt i Sverige.

Det är inte bara i USA man stoppar kalkoner och gör tranbärssås. Den amerikanska högtiden slog igenom i vårt avlånga land för flera år sedan – och håller i sig.

 

Men varför firar man med en stor höstfest, då? Spola tillbaka till 1620-talet då pilgrimer landsteg i Plymouth, Massachusetts. De misslyckades med sin skörd första vintern på plats för att vintern var så eländig. Andra året fick de hjälp av indianerna med sina odlingar, vilket resulterade i lyckad skörd. Den stora höstfesten som anordnades är den som står som förebild för självaste Thanksgiving-middagen i dag.

 

Nu firas högtiden fjärde torsdagen i november i USA och i samband med festligheterna inleds julhandeln.

 

Oavsett om vi i Sverige väljer att fira pilgrimmer och indianer, eller bjuder in till fest mest som en kul grej, är det en högtid där middagsbordet är i fokus. Det tillagas kalkon fylld med exempelvis bacon, selleri, färs och kryddor. Tillbehör som potatismos, tranbärssås och fruktiga sallader är givna. Middagen dukas upp på utsmyckade bord i murriga, djupa toner som ofta har dekoration hämtat från naturen – blomster, kvistar och pumpor.

 

Så vad väntar du på? Lys upp höstmörkret med en härlig tacksägelsefest!

Duka upp till Thanksgiving-middag!

Av

Visa på karta

Öppettider

vardagar 10-19, lördag 10-17 söndag 11-17

Kontakt

044-10 03 80

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top