Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Gör bilen fin för vårens resor

Trender25/04/2017

Nu är våren här och det är dags att ge din bilen rejäl vårstädning – både utvändigt och invändigt. Med en nyvaxad kaross och väldoftande bilklädsel får bilen en fräsch nybilskänsla. Välkommen till Galleria Boulevard där du hittar alla bilvårdstillbehör. 

Slaskiga vägar, salt och grus – vintern utsätter bilens lack och underrede för hårda prövningar. Men nu när backen är torr och solen så smått börjar värma är det dags att göra din bil vårfin igen.

Börja med en ordentlig tvätt, komplett med avfettning och vaxning. Handtvätt är att rekommendera, eftersom det sliter minst på lacken. Gör det gärna när det är varmt, eller om bilen är varm – då är tvättmedlet som mest effektivt och du behöver inte använda lika mycket. 

Åk till en tvätthall 

Att tvätta bilen hemma på garageuppfarten kan kännas enklast, men rengöringsmedel och smuts som rinner av bilen innehåller tungmetaller och oljerester som är skadligt för naturen. I vissa kommuner är det därför inte tillåtet att tvätta bilen hemma. Åk istället till en tvätthall – där det finns flera praktiska hjälpmedel att låna. Om du vaxar bilen efter rengöring fastnar inte smuts lika lätt och bilen blir lättare att hålla ren. Efterpolera lacken med en microfiberduk.  

Rensa, dammsug och putsa

Kom ihåg att fräscha till interiören. Ta ut mattorna, tvätta dem och låt dem hänga på tork. Rensa sedan handskfacket och dammsug golven och bagageutrymmet. Torka instrumentpanel och lister med vanligt rengöringsmedel eller en fuktad trasa. Använd fönsterputs för att rengöra rutorna invändigt. Om inredningen eller klädseln är fläckig kan du använda textiltvätt för möbler. Använd en microfiberduk för finliret när grovjobbet är gjort. 

  • Kolla torkarbladens skick. Med tiden slits gummit och torkarbladet försämras. 
  • Glöm inte att göra rent hjulhusen. Där samlas ofta beläggningar som tär på karossen.
  • Lämna in bilen till en verkstad om du har skador i lacken eller upptäcker ett stenskott. Annars riskerar de att förvärras och orsaka större skador på bilen.

Liten inköpslista för bilvård

  • Avfettningsmedel
  • Bilschampo
  • Bilpolish
  • Microfiberduk
  • Tvättsvamp
  • Fälgrengöring

Av Galleria Boulevard

Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

044-202460

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top