Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Höstens trender för det dukade bordet

Trender26/09/2017

Brända pasteller, udda porslin, växter i massor ­– och gärna en touch av honungsgult. Säsongens inredningstrender är naturnära och personliga. Vill du anamma trenderna på höstens festligheter? Här är fem trender för det dukade bordet.

Av Galleria Boulevard

Blomsterprakt

Låt blommor och växter bli en del av dukningen. Färgstarka höstlöv kan användas för att fästa placeringskort, lövruskor blir en ruff och tuff detalj att pryda bordet med och enstaka snittblommor kan placeras i små, udda vaser runt dukningen. Blomtrenden syns även på dukar, servetter och andra kökstextilier i höst, så passa på att frossa i växtligheter. Tänk på att inte placera höga buketter mitt på bordet, eftersom det lätt skymmer sikten för gästerna.

Av Galleria Boulevard

Brända pasteller

Är du också svag för pasteller med en antydan till svärta? Då finns det gott om inredningsdetaljer för dig i höst. En smutsrosa eller grå linneduk – gärna lite ostruken – ger ett rustikt intryck på bordet och passar perfekt till udda porslin och gamla kristallglas. Titta även efter serveringsskålar eller ljushållare i matt pastell. 

Av Galleria Boulevard

Mjukt honungsgult

En annan färgskala som är stor i höst är toner av honungsgult. Extra fint på textilier som bordsdukar, tygservetter eller dynor till köksstolarna. Och gärna ihop med vitt, grått och toner av rött och orange. 

Av Galleria Boulevard

Personligt porslin

Lite rufft och personligt porslin är helt rätt i höst. Tänk ojämnt stengods, fläckigt laserat porslin eller udda second hand-fynd. Dukningen får gärna vara lite grov och inte så puttenuttig, speciellt om du matchar den med pasteller. 

Av Galleria Boulevard

Nära naturen

Sammanfattningsvis är det just nu många inredningstrender som lånar från naturen, så låt naturen ta plats även vid det dukade bordet. Förutom växtligheter och jordnära färgskalor är material som skinn och marmor, rotting och linne stort i år. Underlägg i granit eller marmor, servettringar i cognacsfärgat skinn, brödkorgar i bambu och slarvigt vikta servetter i linne är helt rätt. 

Av Galleria Boulevard

Du hittar allt för det dukade bordet på

Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

044-202460
Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 08-20, lördag 09-19, söndag 09-19

Kontakt

010 - 747 22 70

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top