Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Koppla ner! Därför ska du låta mobilen vila i sommar

Trender11/07/2017

Har du testat digital detox? Att logga ut från sociala medier, stänga av jobbmejlen och sluta surfa planlöst kan vara nyttigt. Speciellt när det är dags för semester. Gör det steg för steg och bli mer närvarande i det verkliga livet. 

Pushnotiser som plingar till, mejlen som fylls på och påminnelser från kalendern. Mobilen rymmer allt för att göra din vardag enklare – och samtidigt kan den ständiga skärmtiden göra dig både stressad och rastlös. Känner du att du ständigt måste dokumentera det du upplever och intalar du dig själv att du blir mer lugn av att gå igenom jobbmejlen på kvällar och helger, trots att du är ledig? I Sverige kollar vi på våra mobiltelefoner i snitt 180 gånger om dagen. Det är alltså inte så konstigt att vi är distraherade, stressade och har svårt att slutföra det vi håller på med.

Så kopplar du ner

Ett sätt att bli mer närvarande i vardagen är att testa en digital detox. Du behöver inte lägga ifrån dig mobilen helt i sommar, men testa att använda den mindre än vad du gör i dag, Och glöm inte att känna efter hur du upplever livet när du inte behöver filtrera det genom din mobil.

Några tips för en mer avkopplad livsstil:

  • Aktivera autosvar på din jobbmail om du har semester. Var tydlig med vilken period du är borta och hur du ska nås om något är brådskande.
  • Rensa din mobil från appar du inte använder …
  • … och stäng sedan av notisfunktionen på de appar du behåller.
  • Var närvarande i samtal och ögonblick utan att dokumentera dem.
  • Kolla inte på mobilen efter en viss tidpunkt varje dag. 

Av Galleria Boulevard

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top