Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Lykos skönhetsexpert: De fem största beautytrenderna just nu

Trender02/10/2018

Nu går vi från glow till gloss via smarta high tech-produkter som analyserar just dina behov och rutiner. Vi har frågat Lykos skönhetsexpert om vilka som är höstens stora beautytrender­­– och vilka produkter hon inte kan klara sig utan.

– Vi förväntar oss mer av våra beautyprodukter än tidigare – nu vill vi att de ska vara multifunktionella och individanpassade, säger Krizz Norman, skönhetsexpert och redaktör för Lyko magazine.
Ett exempel är sheet masks. Det har varit populärt ett tag, men nu finns det för hela kroppen och inte bara till ansiktet. Dessutom gör de mer än att bara rengöra din hud på djupet. Masken Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask fäster du bakom öronen, så att den lyfter din haka samtidigt som den rengör din hud på djupet.
En annan stark beautytrend är högteknologiska och intelligenta verktyg, till exempel plattången från GHD som analyserar ditt hår och din stylingteknik och anpassar sig därefter.

1990-talet inspirerar

Både mode och make up är starkt inspirerat av 1990-talet just nu. Krizz Norman berättar att terracotta, brunt och gult kommer att synas mycket framöver. Färgerna är kraftfulla, men samtidigt går vi väldigt sällan all in:
– Det räcker med en statementgrej som poppar! Antingen kör du sotade ögon eller superglossiga läppar, säger Krizz Norman.
När det kommer till hårtrender är det 1990-tal som gäller även där.
– Kör otvättad mittbena eller en slarvig och asymmetrisk scrunchie-tofs. Även den romantiska vågen är på väg tillbaka och vi ser mycket blommor i håret framöver, säger Krizz Norman.  

Anpassa efter säsong

Krizz Norman poängterar vikten av att anpassa sina produkter efter säsong, speciellt nu när vi går mot höst och vinter.
– Under de här årstiderna ska du tänka på att reparera och bygga upp din hud och ditt hår. Köp hårprodukter som innehåller proteiner och vitaminer. Jag rekommenderar Olaplex, som varit en snackis ett tag och som faktiskt funkar. På Lykos salonger vet jag också att frisörerna gärna rekommenderar serien k-pak från Joico. Till huden kan du jobba med AHA- och BHA-syror samt produkter som innehåller retinol och peptider – alltså små proteiner som boostar hudens naturliga kollagenproduktion och gör den spänstig, säger Krizz Norman. 

Beautyvärldens fem hetaste trender

  • Mångsidiga och smarta produkter, som sheet masks för hela kroppen och inte bara ansiktet, till exempel.
  • High tech och individanpassat. Svenska Foreo gör ansiktsrengöring, både i form av borstar men också apparater som till exempel använder blått ljus för att motverka akne. Deras senaste uppfinning heter Luna fofo, ett smart verktyg som analyserar din hud och ger dig uppdateringar via en app i din telefon.
  • Från glow till gloss. Glow-trenden var enorm, men nu är det dags för gloss. Och inte bara på läpparna, utan även på ögonlocken och kinderna. Tänk ordentligt lackat!
  • 1990-tal! Tänk scrunchies, läppenna och rostbruna och röda toner.
  • Färgglada ögonskuggor kommer stort nu i höst. Extra trendigt är att blenda toner som vanligtvis inte passar ihop eller måla ögonskuggan i block.

Krizz checklista: Fem produkter hon inte kan leva utan

  • I want body volume från Eleven Australia. Hårprodukter som ger volym utan att kännas hårt.
  • Oribe signature dry texturizing spray ger ett riktigt Hollywood-svall som håller hela dagen.
  • Exuviance OptiLight All-Over Dark Spot Minimizer SPF 25. En perfekt dagkräm som jobbar på djupet och skyddar rejält under dagen.
  • By Terry Hyaluronic Hydra Power. En finishprodukt att avsluta all make up med och som verkligen är guld värd. Återfuktar huden samtidigt som du ser photoshoppad ut.
  • Biosilk Silk Therapy jobbar med samma devis som min livsfilosi ”fake it until you make it”. Silkesdropparna får ditt hår att se fantastiskt ut – även om det kanske inte är det.

Av Galleria Boulevard

Hösten och vinterns beautyprodukter hittar du på

Visa på karta

Öppettider

vardagar 10-19, lördag 10-17 söndag 11-17

Kontakt

044 -100210

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top