Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Midsommartraditioner

EVÉNEMENTS16/06/2016

Det stora midsommarfirandet närmar sig. Men vad är det egentligen vi firar? Galleria Boulevard har kikat närmare på denna unika svenska tradition och på vad man behöver för en lyckad fest.

Tidigare firades midsommarafton alltid den 23 juni. Det handlade om att midsommardagen sammanföll med Johannes Döparens dag. Fast 1952 ansåg man att denna festdag mitt i veckan var ett problem, och det bestämdes att midsommar istället alltid skulle firas på en fredag.

Ibland hör man historier om att midsommar skulle ha rötter i en hednisk ritual och att majstången skulle vara en slags fallossymbol, men det finns faktiskt inga starka belägg för att ett midsommarfirande av idag funnits i för kristen tid. Och själva majstången, en tradition vi importerade från Tyskland under slutet av medeltiden, har mer med det kristna korset att göra än något annat.

Fast midsommarfirandet handlar ju om mer än majstången. De flesta vet att man brukar plocka blommor, men traditionen är egentligen att på midsommarafton så skulle ogifta flickor drömma om sin framtida man genom att plocka sju olika sorters blommor under total tystnad och sedan lägga dessa under kudden. Blommor under kudden, och traditionen att binda kransar är fortfarande populära. Fast en tradition som nästan är helt försvunnen är den om att tidigt på midsommarmorgon gå ut på en äng och rulla runt naken i den våta daggen. Denna kalla midsommartradition skulle hålla oss friska under höst och vinter, men nu för tiden verkar de flesta av oss välja andra metoder för att stärka hälsan.

Till midsommarfirandet hör ju också en middag tillsammans med familj och vänner. En inspirerande dukning skapar en festlig och romantisk sommarkänsla och du hittar allt för festen hos oss. Från rustika tallrikar och härliga tygservetter till allt annat som vi vill ha på midsommar. Det finns många kreativa lösningar för dukning, men varför inte skaffa en vacker blommig duk och ett antal vaser med plats för sommarens blommor? Att placera många vaser i rad är effektfullt, och man kan med fördel har flera sorters olika vaser och olika blommor för en mindre strikt känsla.
Hitta blommor till midsommar hos Jaffa Blommor

Av Galleria Boulevard

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top