Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Nostalgimode från Melodifestivalen

Trender26/01/2016

En nostalgisk resa där vi minns scenkläder och trender från musiktävlingen.

I år är det den 56:e upplagan av Melodifestivalen. Dessutom är Sverige värdland för slutfinalen Eurovision Song Contest 2016 – Globen, Stockholm. Strax drar deltävlingarna igång och vi tänkte passa på att kika i backspegeln på några av musikfenomenets oförglömliga scenkläder.

Närmast kanske vi minns när Sean Banan flög in på scenen med stora vita vingar i en gigantisk blöja. 2013 var året när han framförde låten ”Copacabana” i en utstyrsel som mest känns som en misslyckad tolkning av Victorias Secrets-änglarnas mode. Hans flygtur ledde ända fram till en sjätteplats i tävlingen. 

2006 spred allas våra kära vänner Trazan och Banarne i Electric Banana Band glädje med låten ”Kameleont”. Ena klädd i tigerrandig kostym och andra i stilig svart med rosa krage, båda i färgsprakande solglasögon.

I varulvsinspirerade mörka scenkläder och maskerade ansikten satte det finska hårdrocksbandet Lordi skräck i Eurovision-tittarna när de vann med låten ”Hard Rock Hallelujah” i Aten 2006.

Ljuva toner av ”Tusen och en natt” som Charlotter Perelli (då Nilsson) framförde 1999 gjorde henne till vinnare av hela kalaset. Om den hudfärgade kroppsstrumpan med knallrosa tyg över bysten och matchande brallor hjälpte henne till final eller inte är kanske oväsentligt.

Sist men inte minst – Abba, de första svenska vinnarna i Eurovision Song Contest. Den 6 april 1974 klev fyra färgglada figurer ut på scenen i Brighton och framförde ”Waterloo” i scenkläder som aldrig tidigare skådats i Eurovision-sammanhang. Deras show blev en brytpunkt vars effekt märkets flera år efteråt, både musik och scenkläder blev gladare och lättsammare. 

Det finns såklart många fler scenkläder värda att ta upp. Men då hinner vi inte tagga till första svenska deltävlingen i februari. 

Allt du behöver för en Eurovision-kväll framför tv:n. 

Av Galleria Boulevard

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top