Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

PÅVERKA HUMÖRET MED INREDNING

Trender12/01/2016

Med feng shui kan du skapa olika stämningar i hemmet

Feng shui har funnit i över 3000 år och är gammal Österländsk lära. Den grundläggande tanken är att vi påverkas av allt som finns i vår omgivning – färger, former, material, möblering och energifält. Med rätt färger och material kan man få ett rum att kännas mer välkomnande och harmoniskt eller skapa olika sinnesstämningar.

 

Kök:

Husets hjärta, köket, ska inspirera till matlagning och aptit. Använd dold förvaring och låt exempelvis en fruktskål, färska kryddor, en vacker bricka med oljor, salt- och pepparkvarn stå framme på i övrigt tomma bänkytor. Naturfärger som grön och brun inspirerar oss till matlagning. En gynnsam färg som skapar aptit är orange. Du behöver inte måla om hela köket, men du kan använda dem som accentfärger och -material.

 

Vardagsrum:

Här vill vi inge känslan av gemenskap och personlighet. Låt fotografier av familj, släkt och vänner stå framme, och andra detaljer som visar vem du är som person. Att mixa färger går bra men se till att det finns en röd tråd som binder samman inredningen och skapar harmoni. Ställ soffan så den välkomnar dig och gäster in i rummet, alltså inte med ryggen mot ingången. Glöm inte hörnen – placera växter, golvlampor, en hängande lykta eller en pall som rundar av och ljusar upp rummet.

 

Sovrum:

Sovrummet ska symbolisera vila och kärlek. Ställ sängen i kraftposition, där du känner trygghet – med stöd bakom ryggen och fri sikt framåt, över dörrar och fönster. Använd rogivande färger som blå, grå, grön, rosa och beige, i ljusa mjuka toner. Starka kulörer som orange, gul och röd gör det svårt för oss att koppla av. Undvik även att ha arbetsrelaterade saker i sovrummet, som dator, det kan skapa stress.

 

Badrum:

Här börjar och slutar din dag, se till att inredningen inger lugn och en omhuldande känsla. I badrummet är vi som mest avklädda, inred därför med mjuka material och former. En mjuk matta och gosiga handdukar, förvaring i korgar, runda kanter på speglar och hyllor. Låt gärna ett doftljus eller en vacker växt stå framme – ingen kaktus!

  

 

Av

Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 08-20, lördag 09-19, söndag 09-19

Kontakt

010 - 747 22 70

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top