Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Pastell på rätt sätt

Trender05/04/2016

Härliga pasteller regerade på catwalken denna säsong. Galleria Boulevards trendrapport ger bakgrunden till denna delikata trend.

Pastellerna var överallt på den internationella catwalken. Vi har sett allt från karamellfärger till pudrig rosa, mjuka blåtoner, dämpad turkos och dammig lila.
Lagom är bäst
Pastellfärger och luftiga material är fint till solbrun sommarhud. Men om man mixar alltför många pasteller med varandra så kan helhetsintrycket bli alltför sött. Så lagom är bäst. Kombinera gärna pastellerna med lite grövre material och mörkare färger. Hemligheten till att bemästra färgskalan handlar helt enkelt om att våga leka med kontraster i både material och färger.
En fläkt av 80-tal
Man kan inte tänka på pasteller och mode utan att tänka på 80-talet. Pastellerna var som störst när Madonna slog igenom, när Miami Vice regerade på teve, när stora axelvaddar och vita tubsockar var högsta mode, och när yuppies pratade i mobiltelefoner stora som portföljer. Intresset för de fräscha pastellerna kom som en reaktion på 70-talsmodet som gick i en murrig och mörkare färgskala. Fast när nu pastellerna är tillbaka igen så handlar det förstås om en uppdaterad look både i val av nyanser och design. Fräschören i färgskalan passar perfekt i år och syns överallt i sommarens mode, men vi låter det tuperade håret stanna kvar i 80-talet

Av Galleria Boulevard

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top