Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Stylisten tipsar: Rätt look på jobbet

Trender16/08/2018

Smart, snygg och proffsig. Vad signalerar dina kläder på arbetsplatsen? Stylisten Bernardica Bröddén tipsar om hur du hittar rätt look till jobbet. 

– När mina klienter ber mig om hjälp att uppdatera sin jobbgarderob brukar jag säga så här: Se dig omkring på din arbetsplats – vilken företagskultur råder? Vad har du själv för stil? Och det viktigaste av allt, vad vill du förmedla i din yrkesroll? Det säger Bernardica Bröddén, stylist med mångårig erfarenhet som personal shopper. Hon tycker inte att det är fel att applicera sin personliga stil på jobbgarderoben, men det gäller att göra det med finess. Speciellt om du har ett arbete med klädkod, många utlandsbesök eller kundkontakt.
– Du skapar ett snyggt helhetsintryck om du har välputsade skor, en snygg väska och få men enkla accessoarer, säger hon.

Dressat eller inte?

Om du arbetar på ett företag med klädkod är det viktigt att följa den. Om det ska vara dressad kostym satsar du på tre stycken set med kavaj, kjol och byxa, så att du lätt kan variera dig. Och våga välj en annan kostymfärg än svart. Marinblått, duvblått, grått, mullvadsgrått eller en mörk vinröd är färger som ger både ett proffsigt och modernt intryck.
– Om du inte behöver ha kostym på jobbet väljer du välsittande jeans, snygga koftor eller innejackor och matchande toppar till. Är det kallt kan du ha en lyxig poncho över dig. Mitt råd är att ha åtminstone tio blusar eller toppar i garderoben som du använder på jobbet. Ha också en handfull udda kavajer, som du lätt kan slänga över dig om du till exempel har ett viktigt möte, säger Bernardica Bröddén. 

De viktiga accessoarerna

Bernardica Bröddén återkommer till de viktiga accessoarerna. Hon anser att skor med klack ofta är att föredra, och speciellt de dagar du använder klänning eller kjol. Smycken, manikyrerade naglar och en sjal är detaljer som kan pigga upp jobbstilen och sätta din personliga prägel på en klädkod. Hon har också några andra goda råd på vägen:
– Välj kläder som sitter bra på din kropp och som du trivs i. Ofta hittar du ett märke vars snitt och skärningar funkar bra på just dig.

Nedan följer ytterligare några tips!

Checklista för en smart jobbgarderob

  • Företagskultur. Lär känna din arbetsplats och de eventuella klädkoder som gäller. Reser du utomlands? Träffar du kunder? Vilken roll har du? Det spelar in för hur du ska klä dig.
  • Våga färg. Tänk gärna bortom helsvart. Ska du köpa kostym kan du testa marinblått, mullvadsgrått eller mörk vinröd.  
  • Hel och ren. Helhetsintrycket sitter ofta i de små detaljerna. Välskötta naglar, tvättat hår, snygga skor och snygg väska gör mycket. Och glöm inte att sprätta upp sprunden baktill på kavajen!
  • Klackar. Använd klackar till klänning och kjol. Det finns många fotriktiga klackar, från till exempel Clarks eller Ecco.  
  • Necessär. Ha alltid en liten necessär med små nödvändigheter i jobbväskan, om du hamnar på en spontan after work eller i ett viktigt möte. Rouge, läppstift, foundation, parfym, tandpetare, skavsårsplåster, torrschampo och borste är sådant du kan ha med dig. 

Av Galleria Boulevard

Din nya jobbstil hittar du på

Visa på karta

Öppettider

vardagar 10-19, lördag 10-17 söndag 11-17

Kontakt

Dam avd: 044-78 60 122, Herr/tjej avd: 044-78 60 123
Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

044-78 60 124

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top