Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

TRÄNA I NATUREN

Trender13/05/2015

Hoppa över gymmet och njut av solen i stället. Vi har svaren på hur du får ut det bästa av utomhusträningen

Det finns många fördelar med att träna under bar himmel. Och det bästa är att alla kan göra det, bara genom att kliva utanför dörren.

– Det är bara fantasin som sätter gränser för vad du kan hitta på i naturen. Byt ut hantlar och maskiner mot stenar, stockar och träd. Din vanliga löprunda kan varieras genom att springa i knähögt vatten, i diken eller uppför backar, tipsar Erika Kits Gölevik som är personlig tränare och har skrivit boken ”Gymmet utanför dörren” tillsammans med Jari Ketola, en handbok i utomhusträning.

Faktum är att forskning visar att vi mår bra av att vara utomhus.

– Naturen påverkar vårt hormonsystem på ett positivt sätt vilket gör oss lugna, harmoniska och fokuserade. Vi blir också piggare av att vara ute i solen, som förser oss med D-vitamin, och av att andas syrerik och frisk luft i stället för torr inomhusluft.

Naturen har alla förutsättningar för att göra träningen varierad och rolig!

– Vill du ha energi kör du ett pass som ger flås – springa snabbt eller lyfta vikter. Känner du dig stressad kan du göra yogaövningar på en lugn plats. Försök hitta känslan du vill nå just i dag i stället för att gå nitiskt efter ett träningsschema, fortsätter Erika och menar att det är då träningen blir någonting man längtar efter.

3 naturliga vikter:

Stenar
Träna armar och bål genom att kasta större stenar i olika riktningar – framåt, bakåt och åt sidorna. Eller använd dem som hantlar.

Stockar
Lyft på stockar för att träna armar, ben och rygg eller gör uppkliv på dem för att träna ben. Öka takten om du vill få upp ett flås. Du kan även slipa på balansen om du går balansgång på stockarna.
 
Träd
Träna armar, bål och balans genom att stå på händer mot ett träd. Eller ställ dig i jägarvila med benen i 90 grader med trädet som stöd för ryggen. Då tränar du ben, rumpa och bålstabilitet. 

Läs mer här så får du tips på kläder och tillbehör som passar bra för utomhusträningen.

Av

Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

044-202460
Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

010-452 84 72.

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top