Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Träna hemma: Fem tips för att komma i gång

Trender01/08/2017

För många är hösten tid för nystart. Men vänta lite med att förnya ditt gymkort. Att träna hemma kan vara minst lika effektivt – om det görs på rätt sätt. Det finns gott om inspiration bara några klick bort, till exempel bland telefonens appar. Här är några tips för dig som vill testa. Utrustningen hittar du hos oss på Galleria Boulevard.   

Att träna några gånger i veckan är viktigt. Och inte bara för kroppen. Flera studier visar att träning även har en positiv effekt på hjärnan. Minne, koncentration och kreativitet är sådant som kan bli bättre av att du rör på dig. Men om du känner dig lite ur gängorna efter sommaren och vill mjukstarta träningen kan det vara en idé att börja träna hemma. Kom ihåg att det oftast är enkelt att börja träna – det är desto svårare att fortsätta. Sätt därför realistiska mål med din träning och våga variera dina övningar. Då blir det roligare! 

Fem enkla tips för att träna hemma

Ett stort plus med att träna hemma är att du inte behöver ta dig någonstans. Allt du behöver finns inom räckhåll. Här kommer några tips på hur du snabbt och enkelt kommer i gång!

  1. Träningsform. Börja med att fundera på vad du vill träna. Är det rörlighet, styrka eller kondition? Det finns många övningar för både dig som vill få upp flåset eller öka din styrka.  
  2. Utrustning. Börja enkelt men satsa på en yogamatta så att du slipper ligga direkt på ett hårt golv. Ett träningsgummiband är också ett effektivt och billigt redskap som kan användas för att träna hela kroppen.
  3. Appar. En app kan hjälpa dig att både göra rätt övningar och skapa ett långsiktigt mål. Det finns oändligt många träningsappar med övningar du kan göra utan utrustning. Testa Yogastudio som har färdiga yogapass, Försvarsmaktens träningsklubb som släpper ett nytt pass om dagen eller 7 minute workout training challenge som utmanar dig att träna sju minuter om dagen i sju månader – det enda du behöver är din kropp, en vägg och en stol.
  4. Pepp. Är det musiken som gör dig peppad? Att få kika på din favoritserie samtidigt som du tränar? Eller möjligheten att träna med din partner eller dina barn? Allt det här kan du styra över hemma.
  5. Tid. Även om du tränar hemma är det viktigt att avsätta tid för det. Det positiva med att träna hemma är att du lätt kan anpassa dig efter dina tider, istället för gymmets öppettider. Känn efter när du kan ge mest – är det på morgonen, kvällen eller mitt på dagen?

Lycka till med träningen!

Av Galleria Boulevard

Här hittar du allt till hemmagymmet

Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

010-452 84 72.

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top