Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Trendspaning: Sommarens tre hetaste solglasögonmodeller

Trender28/06/2018

Dags att köpa nya solglasögon? Om du är ute efter trendiga solglasögon är ett ledord att tänka klassiskt, men med en twist.

Cat eye-bågar, pilotglasögon eller trendiga små brillor som sitter långt ner på nästippen? Att hitta rätt solglasögon är inte helt lätt när det finns så många snygga modeller att välja bland. Dessutom har solglasögon aldrig varit en så stark modeaccessoar som det är i år. Enligt experterna är dock trenderna i år så pass klassiska att de kommer att hålla många år framöver.

Solglasögon för dig

Det finns några saker att tänka på när du väljer ut ett par nya solglasögon. Har du som tjej ett runt ansikte kan du framhäva dina drag med ett par raka bågar, medan du med rakt ansikte kan trolla fram former med runda glasögon. Är du kille är ett vanligt råd att istället välja raka bågar för raka ansikten, och runda till runt.
Nästa tips är att välja en färg på bågarna som inte smälter in i din hudton. Att bryta av och jobba med kontraster mellan varma och kalla toner är med andra ord helt rätt.
Tänk också på att dina solglasögon helst inte ska täcka dina ögonbryn. Det är nämligen med dem du kommunicerar och visar känslor när dina ögon är täcka av mörka solglasögon.

Välj och vraka

Det stora utbudet av solglasögon kan göra det svårt att välja. Värt att veta är att alla solglasögon som säljs har UV-skydd, oavsett om du köper dyra märkesbågar från optikern eller billigare varianter från de stora modekedjorna. Fördelen med att välja dyrare solglasögon ligger i kvaliteten, medan du hos modekedjorna kan köpa fler par att variera mellan.
Hos optikern finns det ofta fler typer av glas att välja bland. Spegelglas i många olika färger eller polariserande glas, som tar bort blänk och gör färgerna tydligare. En vanlig rekommendation är att välja mörkare glas under högsommaren, när solen är som starkast, och ett par ljusare glas för sensommaren eller kvällssolen.

Sommarens tre starkaste solglasögontrender

  1. Sportigt. Men inte renodlade sportglasögon, utan mer sporty chic. Tänk spegelglas som går ton i ton med bågen. Om du väljer extra färgstarka spegelglas kan du leta efter ett par utan ram, för att få den rätta Kim Kardashian-looken.
  2. Klassiskt och cleant feminint. Tungt markerade bågar med mycket plast. Gärna kattinspirerad form som pekar högt och lutar in mot kinden. Tänk svart, stora loggor och Hollywood-glam.
  3. Transparenta bågar. Oavsett om du väljer vita, grå eller rosa bågar ska plasten vara transparent och inte hårdpackad. Det är supertrendigt.

Av Galleria Boulevard

Hitta dina nya solglasögon hos oss

Visa på karta

Öppettider

vardagar 10-19, lördag 10-17 söndag 11-17

Kontakt

010-20 63 398
Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

044-78 60 124
Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

010-452 84 72.
Visa på karta

Öppettider

vardagar 10-19, lördag 10-17 söndag 11-17

Kontakt

044-68 999 70

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top