Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Upptäcktsfärd på två hjul: Testa cykelsemester i sommar

Trender11/05/2017

Upptäck Sverige från småvägarna och se landskapet förändras från ett nytt perspektiv. I Sverige är det enkelt att ta sig fram längs de många cykellederna och det finns många smultronställen som väntar på att bli utforskade, inte minst i närheten av Kristianstad

Om vädret tillåter är cykelsemester ett roligt sätt att ta sig runt i Sverige i sommar. Det finns många cykelleder som tar dig till platser du inte hade sett om du hade åkt bil, båt eller flyg. Dessutom anpassar du lätt resan efter ditt eget tempo, tar dagen som den kommer och kan njuta av naturen. 

Viktigt att tänka på 

Kom ihåg att se över din utrustning i god tid innan resan. Ska du vara borta i flera dagar är det viktigt att packa lätt. Men glöm inte cykelpump, förbandslåda och vattenflaska. 

Cykelhjälm är ett måste. Välpumpade däck likaså. Investera gärna i cykelväskor som du fäster på cykeln, eftersom det blir jobbigt för kroppen att cykla med ryggsäck.

För att hålla energin och humöret uppe är det viktigt att äta mycket under resans gång. Planera därför in många stopp om du ska cykla långt.

 

Tillbehör för nybörjare och proffs 

Oavsett om du är van cykelturist eller vill testa det för första gången kan det vara bra att bestämma i förväg vilken led du ska följa. Om du bara tar en dagstur blir planeringen enklare. Men om du vill ge dig ut på en längre tur kan det vara bra att planera in några stopp och sevärdheter på vägen. Dessutom gäller det att packa smart och ha rätt tillbehör. På Galleria Boulevard finns Claes Ohlson, Stadium och Team Sportia där du hittar allt du behöver inför resan.

 

Checklista över det mest nödvändiga:

  • En CE-märkt cykelhjälm
  • Vadderade cykelbyxor om du planerar att cykla längre sträckor
  • Solglasögon och solkräm
  • Cykelpump och silvertejp
  • En karta
  • Cykelväskor
  • Cykellås

Cykelleder i närheten av Kristianstad 

  • Sydostleden: En 27 mil lång cykelled som går mellan Simrishamn och Växjö. 6,3 mil löper genom Kristianstad, där de med fördel kan kombineras med lokala leder.
  • Stora Vattenriketrundan: 8 mil lång runda som till exempel passerar Åhus och går längs med havet mot Yngsjö.
  • Kristianstad-Hörby: 5,4 mil lång led som löper längs en gammal banvall. Efter vägen passerar du flera gamla stationshus.

 

Här hittar du alla tillbehör till cykelsemestern på Clas Ohlson & Stadium

Av Galleria Boulevard

Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

044-202460
Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

010-452 84 72.

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top