Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Vilket lopp passar dig? 4 tuffa och roliga utmaningar för 2019

Trender20/12/2018

Varva en motocrossbana, stänkas ner i färg eller springa riktigt, riktigt långt? Det låter kanske mer tufft än roligt, men känslan efter en fysisk utmaning är obeskrivligt skön. Här är fyra lopp för dig som har som nyårslöfte att vara mer aktiv 2019 – och utrustningen du måste investera i.

4 annorlunda lopp i närheten av dig

 

9 februari: Winter Cross Run – samla hästkrafterna

På motocrossbanan Svampabanan i Tomelilla har du nu möjlighet till en fet utmaning … banan är fyra kilometer och bjuder på 100 höjdmeter med intensiva backar och mjukt underlag. Loppet ingår i Gripenserien, med totalt fem terränglopp runt om i Skåne.

http://www.wintercrossrun.se/

 

2 mars: Åhus Trailrun – sugande sanddynor och tallskog

Loppet går i Furuboda och sträckan är både magiskt vacker och magiskt jobbig. Tänk bara på hur tungt det är att springa på sanddynor och på små naturstigar. Välj mellan distanserna fem, tio och 21 kilometer.

https://idrottonline.se/OKPan-Kristianstad-Friidrott/

 

25 maj: Color Obstacle Rush – partylopp för hela familjen

Folkfest med färg på Jägersro i Malmö! Det här smågalna partyloppet bjuder på hinder, skum, musik och färg … och så klart fem kilometers peppig löpning. Även barn över 12 år får delta, så varför inte göra det till en heldag för familjen?

https://www.colorobstaclerush.se/

 

26 maj: Blekinge River Trail – ut i skog och mark

Känner du att en procents asfalt är alldeles tillräckligt? Då ska du anmäla dig till det här trailloppet som tar dig rakt ut i terrängen längs Mörrumsån.  Nytt för i år är en ultradistans om 50 kilometer, som passar dig som hör till den skaran människor som tycker att 20 eller 9,5 km är alldeles för kort.

http://blekingerivertrail.se/index.html

Tips! Rätt utrustad för lopp och träning

 

  • Visselpipa. Om du är ute på traillopp eller ultramarathondistans och något händer kan en visselpipa vara bra om du vill göra dig hörd.
  • Pannlampa. Behövs troligtvis inte vid stadsloppen och hinderbanorna. Men återigen, ska du på traillopp, långdistanslopp eller sticka ut och träna på kvällen är det lika bra att ha med en pannlampa.
  • Handskar. Till hinderbaneloppen köper du ett par handskar med ordentligt grepp.
  • Energigel eller flytande energitillskott. Perfekt boost under längre tävlingar. Men kom ihåg att prova ut vilken sort som passar dig och hur ofta du behöver påfyllning innan det är dags för lopp.
  • Träningsklocka. Optimera din träning med hjälp av en träningsklocka som mäter både distans och puls.
  • Camelback eller vätskebälte. De flesta lopp har vätskekontroller, men behöver du fylla på depåerna oftare har du med dig vatten i ett vätskebälte eller en camelback, som du har på ryggen.

Av Galleria Boulevard

Hitta rätt utrustning för utmaningarna

Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

044-202460
Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

010-452 84 72.

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top