Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Galleria Boulevard ? Klicka här

Vilket lopp passar dig? 5 roliga och tuffa utmaningar för 2020

lopp
livsstil17/12/2019

Kräla i gyttja eller springa riktigt, riktigt långt? Det låter kanske mer tufft än roligt, men känslan efter en fysisk utmaning är obeskrivligt skön. Här är fem lopp för dig som har som nyårslöfte att vara mer aktiv 2020. Bild från Toughest.

Vilket lopp passar dig? 5 roliga och tuffa utmaningar för 2020

9 februari: Winter Cross Run
På motocrossbanan Svampabanan i Tomelilla har du nu möjlighet till en fet utmaning … banan är fyra kilometer och bjuder på 100 höjdmeter med intensiva backar och mjukt underlag. Loppet ingår i Gripenserien, med totalt fyra terränglopp runt om i Skåne.
http://www.wintercrossrun.se/

 

15 mars: Åhus Trailrun

Loppet går i Furuboda och sträckan är både magiskt vacker och magiskt jobbig. Tänk bara på hur tungt det är att springa på sanddynor och på små naturstigar. Välj mellan distanserna fem, tio och 21 kilometer.

https://idrottonline.se/OKPan-Kristianstad-Friidrott/

 

18–19 april: Österlen Spring Trail

En helg, fem lopp. Vilket – eller vilka – av dem väljer du? Det finns allt från ett ultralopp på 60 km till ett nybörjartraillopp på fem kilometer. Gemensamt för alla lopp är att de tar dig genom Österlens allra vackraste naturområden.

https://www.osterlentrail.se/

 

9 maj: Toughest
Som att springa 8 kilometer inte är tufft nog så ingår det dessutom att du ska ta dig igenom 40 hinder. Lerbad, repklättring, balansbräda och ninjahopp är bara några av de hinder du måste klara av. Och missar du ett hinder blir det straff! Vill du ta med dig barnen finns det även en enklare familjebana. Platsen är Ribersborgsstranden i Malmö. 
http://www.toughest.se/

 

5 september: The Bridge Backyard Ultra

Hur många varv klarar du på slingan som är 6706 meter lång? I det här loppet gäller det nämligen att klara ett varv under en timme för att kvalificera sig till nästa varv. Och så fortsätter det sedan, tills bara en person återstår. Tuff, teknisk och varierande bana som bjuder på en grym utsikt över Malmö och Öresundsbron!

https://swedenrunners.se/the-bridge-backyard-ultra/

 

 

Tips! Rätt utrustad för lopp och träning

 

  • Om du är ute på traillopp eller ultramarathondistans och något händer kan en visselpipa vara bra om du vill göra dig hörd.
  • Behövs troligtvis inte vid stadsloppen och hinderbanorna. Men återigen, ska du på traillopp, långdistanslopp eller sticka ut och träna på kvällen är en pannlampa ett måste.
  • Till hinderbaneloppen köper du ett par handskar med ordentligt grepp.
  • Energigel eller flytande energitillskott. Perfekt boost under längre tävlingar. Men kom ihåg att i god tid innan loppet prova ut vilken sort som passar dig och hur ofta du behöver påfyllning.
  • Träningsklocka. Optimera din träning med hjälp av en träningsklocka som mäter både distans och puls.
  • Camelback eller vätskebälte. De flesta lopp har vätskekontroller, men behöver du fylla på depåerna oftare har du med dig vatten i ett vätskebälte eller en camelback, som du har på ryggen.

Av Galleria Boulevard

Hitta utrustningen för alla typer av lopp

Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

044-202460
Visa på karta

Öppettider

måndag-fredag 10-19, lördag 10-17, söndag 11-17

Kontakt

010-452 84 72.

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

VARDAGAR 10-19
LÖR 10-17 SÖN 11-17

Phone : +46 44 22 33 80
> Kontakta oss

Top