sommarbeauty_responsiv_1920_580

Sommarens beautymåsten

Sommar, sol och… torrt hår och soltrött hy? Det behöver inte vara så. Vi har plockat ihop tio sköna beautymåsten som ger ditt hår och din hud en extra boost under sommarmånaderna. 


Stärkande SPF
Kiehls superlätta SPF för ansiktet innehåller färg som ger dig en snygg finish för strandhänget. Det här är ett så kallat fotostabilt solskydd vilket innebär att det inte bryts ner under dagen och det innehåller dessutom e-vitamin som skyddar mot fria radikaler som annars kan bryta ner huden.
Kicks, 450 kr


Återfuktande solskyddsvatten
Solskydd i vattenform? Ja, faktiskt! Thermalskt källvatten och hyaluronsyra från Vichy stärker huden och gör att du blir ordentligt återfuktad. Skaka den innan användning och spraya hela kroppen en stund innan du ska ut i solen. Att den är så tunn gör att den snabbt åker in i huden utan att lämna något klibb!
Kronans apotek, 249 kr


Mixa din egen BUS!
Med de här koncentrerade dropparna från Lumene kan du göra din ansiktskräm till en brun utan sol, helt anpassad efter hur brun du själv vill bli! Gillar du inte den där typiska brun utan sol-doften är det här en perfekt produkt för dig eftersom den innehåller nordiska hjortron som skickligt döljer doften. Hjortron är dessutom fulla av c-vitamin som stramar upp huden och ger den lyster.
Kicks, 249 kr


Lugnande dagkräm
En återfuktande kräm lägger grunden för hela dagen. Den här från Clinique är fullproppad av nyttiga ämnen och har dessutom solskyddsfaktor 40. Med en teknologi som bekämpar föroreningar och annan miljöpåverkan på huden jobbar den här krämen också mot tidiga ålderstecken.
Lyko, 150 kr


Double up med rengöring
SPF kan lätt täppa till porerna så därför är det viktigt att rengöra ditt ansikte ordentligt på sommaren, även om du inte sminkar dig. Det allra bästa är att dubbelrengöra och med den här duon från Maria Åkerberg får du bort varje liten rest från dagen. Börja med rengöringsoljan som löser upp all smuts och avsluta med rengöringsskummet som tar bort resten.
Lyko, 199 kr och 299 kr


Skrubba rent
Även kroppen behöver en ordentlig rengöring under sommaren och vad är härligare än att skrubba loss? Den här sockerskrubben med doft av vitt te använder du en till två gånger i veckan för en jämnare solbränna som håller längre. Och det vill vi ju alla, eller hur?
Rituals 165 kr


Maska loss
Hur duktig du än är med SPF:en kommer din hy att behöva massvis av fukt i sommar. Den här nattmasken från Emma S har blivit mångas favorit och morgonen efter att du använt den kommer din hud fullkomligen att stråla! Du applicerar den innan du lägger dig och vaknar upp hundra procent återfuktad. 
Kronans apotek, 349 kr


Intensiv återfuktning
Efter en dag på stranden är det skönt att smörja in sig med något friskt och återfuktande. Weledas body butter ger dig ordentligt med fukt och luktar dessutom underbart av apelsin och lavendel. 
Kicks, 188 kr


Glöm inte håret
Torrt och frissigt hår är mer regel än undantag på sommaren. Den här håroljan från Olaplex är en dunderkur som gör ditt hår starkare, mjukare och glansigare. Plus i kanten för att den har värmeskydd för upp till 230 grader!
Lyko, 299 kr


Trendiga naglar
Stråla ikapp med solen i sommarens trendfärg nummer ett – gult! Det här pigga nagellacket från Essie är helt rätt. 
Kicks, 129 kr