Tillbaka
sep_boulevard_responsiv_1920_580

Trött på dålig uppkoppling? Galleria Boulevards experter ger bästa tipsen

Dålig uppkoppling har nog alla upplevt då och då – och det är väl få saker som är så frustrerande som när ens internet inte funkar? Men det behöver faktiskt inte vara speciellt svårt att förbättra uppkopplingen hemma. 

Galleria Boulevards experter på Elon Ljud & Bild och Euronics vet allt som finns att veta om nätverk, täckning och wifi. Vi har bett dem om deras bästa tips till dig som kämpar med dålig uppkoppling.

Hej, Nils Palmlund på Elon Ljud & Bild! Vad kan dålig uppkoppling bero på?

– Det kan bero på flera saker. Om du har ett mobilt bredband kan det vara täckningen som är otillräcklig och bor du i ett gammalt hus med tjocka väggar kan det göra att signalen inte når fram och hastigheten därför försämras. Det är de två vanligaste orsakerna till dålig uppkoppling.

Vad kan man göra för att förbättra sin uppkoppling?

– Handlar det om att signalen inte når fram i hela huset kan du förlänga räckvidden genom så kallade mesh-system. Det innebär att du sätter ut noder som ansluts till ditt existerande wifi och förstärker signalen. På så sätt kan signalen nå alla rum och ta sig förbi väggar och våningar.
– Är det ditt mobila bredband som brister kan du istället behöva sätta upp en extern antenn för att öka hastigheten.

Vad är ditt bästa tips till någon som har dålig uppkoppling hemma?

– Det är definitivt att komma in till oss i butiken och berätta om din situation. Då kan vi hjälpa dig att optimera hemmet och ge dig möjlighet att testa dig fram till den lösning som passar bäst för just dig.

 


Amir Dehghani på Euronics – vad är ditt bästa tips till bättre uppkoppling?

– Det är inte alltid lätt att veta vilken lösning som passar bäst för just dig, men vi har bra koll på alla områden i Kristianstad och vilka förutsättningar som gäller där. Kom in och prata med oss så tar vi reda på hur du kan förbättra uppkopplingen hemma hos dig.

Vilken hjälp kan man få av er i butiken?

– Vi kan hjälpa till med både installationer från butiken och med installation hemma. Vi har även testkörning och ”prova på”-perioder så du kan vara säker på att lösningarna vi rekommenderar verkligen funkar. Och självklart får du support när du behöver det!