Tillbaka
harvard_boulevard_responsiv_1920_580

Så behåller du lystern i håret i vinter– 3 produkter som gör underverk

Det är den torra luften under höst och vinter som gör att håret kan kännas trött, torrt och frissigt vid den här tiden. Men med rätt rådgivning och rätt produkter kan du behålla lystern i håret även på vinterhalvåret. Hos oss på Galleria Boulevard hittar du skickliga hårexperter på både Lyko och Kicks – de vet precis hur du ska göra för att hålla håret i skick. Alla priser är vägledande. Lokala avvikelser kan förekomma.

 


3 tips för friskare hår i vinter

Byt mössa – Ja, vilken mössa du har påverkar faktiskt ditt hår. Ull och bomull drar nämligen åt sig fukt, så byt till en mössa i kashmir eller silke så håller du frisset borta.
Sänk värmen i duschen – Riktigt hett vatten drar ut de viktiga oljorna i håret och ökar risken att hårstråna går av. Men känns en sval dusch alltför jobbig kan du avsluta med att skölja håret med lite kallare vatten.
Hitta rätt produkt – Precis som med garderoben behöver vi byta ut hårprodukterna när vintern kommer. Här nedan har tipsar vi om tre hårprodukter som kompletterar hårgarderoben.

 

Fuktbomba med inpackning

En bra inpackning kan verkligen göra underverk för ditt hår. Satsa gärna på en som ger mycket fukt och glans, och glöm inte ordningen schampo–inpackning–balsam! Balsam stänger nämligen hårets fibrer och då kommer inte inpackningen åt lika bra.
Lyko, Kérastase, 309 kronor

 

Borsta ut håroljorna

Det finns mycket oljor naturligt i håret, och med en bra borste kan du fördela de oljorna för att få upp glansen. Lykos egen Glow Brush minskar dessutom statisk elektricitet och ger extra glans genom kombinationen av vildsvin- och nylonhår. Perfekt för vintern det vill säga!
Lyko, 199 kronor 

Återfukta on the go

Oavsett hur bra din inpackning är och hur väl du tar hand om håret så är det ofrånkomligt att håret torkar ut under dagen. Då är en hårolja eller fuktspray en räddare i nöden! Lägg den i handväskan så kan du alltid fylla på med lite fukt vid behov.
Kicks, Lernberger Stafsing, 295 kronor