Tillbaka

Hållbar shopping hos oss

Hallbar_responsiv_1920_580

Medvetna val hos oss

Vill du göra mer hållbara val när du shoppar? Det går faktiskt. I dag jobbar de flesta av våra butiker med tydliga hållbarhetsmål, som hållbara material och fokus på att öka klädernas livslängd. Här berättar vi om några av våra butikers satsningar.

Cubus

Överskottet från Cubus försäljning av plastpåsar går till Håll Sverige Rent. I Cubus butiker hittar du returlådor där du kan lämna in dina kläder för återvinning. Tack vare ett samarbete med Myrorna kan Cubus se till att dina inlämnade kläder återvinns på bästa sätt. Cubus är medlemmar i Better Cotton Initiative – en global rörelse som vill förändra bomullsindustrin från grunden, bland annat genom att förbättra villkoren för bomullsarbetare och miljön som bomullen odlas i. Senast i år ska 50 procent av all bomull som Cubus använder vara märkt med Better Cotton Initiative. Redan i dag hittar du många Svanenmärkta plagg för hela familjen hos Cubus. Är signaturpartner till Unicef.

Espresso House

Espresso House serverar endast Specialty Coffee, från Single Estate eller Single Origin-bönor. Det innebär att allt kaffe är spårbart direkt till odlaren. Dessutom köper de direkt från kaffekooperativen eller kaffeodlaren. Kaffekedjan erbjuder alltid ekologiska alternativ och uppmuntrar sina gäster att ta med egna muggar till kaffet genom att belöna de som är bonuskunder. Espresso House ska minska sitt användande av plast med 50 procent till och med i år.

Gina Tricot

Nästan vartannat plagg hos modekedjan är tillverkat i hållbart material. Gina Tricot säljer inte päls och använder enbart ull från tamdjursproduktion. De undviker mohair och angora helt och använder bara läder från godkända garverier. Kedjans kosmetika djurtestas inte. Gina Tricot skänker allt överskott från sin påsförsäljning till arbete för en mer jämställd värld. De samarbetar även med Human Bridge/Fretex för återvinning av de kläder som kunder lämnar till butikerna för återvinning, återanvändning eller reklamation. Gina Tricot har kvalitetskontroller som förbjuder eller begränsar vissa kemikalier. Och de redovisar sin leverantörslista.

Kicks

Kicks byter kontinuerligt ut sina plastförpackningar mot plast som är materialåtervinningsbar. I år är målet att 90 procent av den palmolja som Kicks använder i sina egna produkter ska vara certifierad Kicks produkter är inte djurtestade.

Kronans Apotek

Kronans Apotek har som mål att vara helt klimatneutrala 2030. En viktig del av apotekskedjans hållbarhetsarbete är att ta vara på gamla mediciner så att de inte riskerar att hamna i naturen. Du som lämnar in mediciner du inte använder får 200 extra klubbpoäng om du är medlem i Kronans Apoteks kundklubb.

Lyko

Säljer inga produkter som är testade på djur.

Stadium

Stadium tillverkar många av sina egna märkesplagg i återvunnen polyester gjord av pet-flaskor. De är medlemmar i Better Cotton Initiative, – en global rörelse som vill förbättra villkoren för bomullsarbetare och miljön som bomullen odlas i. Stadium säljer varken päls eller angora. Driver initiativet re:activate där du som kund kan lämna in gamla sportprylar och kläder som sedan återanvänds eller återvinns.