Ta hand om handen

Är dina händer torra och svider? Du kan börja med att byta ut din handtvål till en som är oljebaserad istället för vattenbaserad. Olja löser upp smuts utan att din hud torkar ut. Ett annat knep är att tvätta händerna i ljummet vatten istället för hett. Det gör stor skillnad i längden. Kom också ihåg att smörja in händerna med handkräm efter varje tvätt. Vi har samlat sju handkrämer som verkligen gör jobbet – och ger dig återfuktade, lena händer. 


Universalkräm för snabb effekt – Weleda Skin Food
Lugnande och återfuktande universalkräm som passar torra partier på hela kroppen. Ger snabb effekt på torra tassar! Testa den över natten om du vill ge dina händer en extra mjukgörande kur. 
Lyko, 129 kr


Fet, dryg och populär – Cetaphil Repair Sensitive Hand Cream
Kanske inte den snyggaste tuben, men så effektiv och populär. Krämen är både fet och dryg. Dessutom absorberas den snabbt in i huden och verkar snabbt. 
Kronans Apotek, 119 kr


Klassiker – Elizabeth Arden Eight Hour® Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment
Väldoftande klassiker i premiumklassen som många refererar till som ”mirakelkräm”. Formulan är en lättjobbad kombination av kräm och gel som ger huden en mjuk och elastisk känsla som varar länge. 
Kicks, 285 kr


Fylligt budgetalternativ – CCS Vårdande handkräm
Ett drygt budgetalternativ som är lenande för även de torraste händerna. Fyllig formula som du jobbar in i huden. Oparfymerad och passar även perfekt till dina nagelband. 
Kronans Apotek, 59 kr


Lyxig handbalm – The Rituals of Happy Buddha Kitchen Hand Balm
Den här lyxiga och lugnande handbalmen är speciellt utvecklad för att ta hand om sträva, torra händer. Doftar gott av apelsin och cederträ och så snyggt förpackad att du gärna ställer fram den.
Rituals, 110 kr


Svensk vegan – Maria Nila Hand Lotion Breeze
Trodde du att det svenskbaserade, veganska märket Maria Nila bara gjorde fantastisk hårvård? Fel! Nu har de även återfuktande handkrämer med arganolja på sin repertoar. Snyggt, väldoftande och framför allt väldigt återfuktande!
Lyko,179 kr


Exfolierande kvällsbehandling – Mon Sun nighttime wonder hand treatment
Är du i behov av något extra? Testa en nattbehandling av dina händer. Den här superkrämen är berikad med AHA-syra som exfolierar dina händer och gör dem sammetslena och redo för en ny dag.
Kicks, 149 kr