Utmana dina smaklökar

En av de härligaste sakerna med att äta på restaurang är att man kan testa saker man sällan äter annars – eller kanske aldrig testat förut. Här listar vi fem klassiska rätter från utländska kök som kommer utmana dina smaklökar.

Tikka masala – Den traditionellt indiska kycklinggrytan tikka masala har under de senaste femtio åren vuxit till en modern nationalrätt i Storbritannien och är även en självklar favorit i Sverige. Basen i den härligt orangea såsen består av tomat, gräddfil, mosade cashewnötter, citronsaft och chili, medan den karakteristiska smaken kommer från nejlika, ingefära och koriander.

Pad thai – ”Pad” betyder ”wokat” och det är precis vad man gör med risnudlar, ägg och något protein som kyckling eller räkor. Smaksättningen kommer från fisksås, lime och koriander och till det serveras bland annat böngroddar och hackade jordnötter – och det verkar vara receptet för en universellt omtyckt maträtt.

Yakiniku – Yakiniku är egentligen ett japanskt sätt att grilla kött på. Men det är också en klassisk rätt med ris, kålsallad och strimlad entrecote som får marinera i ingefära, soja och det japanska matlagningsvinet mirin. Har du inte testat yakiniku än är det ett måste nästa gång du ser det på menyn!

Amatriciana – Amatricianasåsen är lite av pastasåsernas pastasås. Vid första anblick liknar det en helt vanlig tomatsås, men dyker vi ner i ingredienserna ser vi att den är mer komplex än så. Den italienska nationalrätten innehåller tomater, lufttorkad guanciale, pecorino och olivolja. Amatricana serveras traditionellt med bucatinipasta, då kallad bucatini all'amatriciana, och är riktig lyxig comfort food.

Jiaozi – Kinesiska dumplings, jiaozi, är en viktig del av firandet av det kinesiska nyåret i norra Kina och är en av rätterna vi förknippar mest med landet. Knytena kan liknas vid fylld pasta och brukar innehålla räkor, fläskkött, grönsaker eller svamp och sen doppas i en sojabaserad sås. Vattnas det i din mun nu också?


Känn smakerna – det här hittar du hos oss
Hos oss på Galleria Boulevard hittar du rätter från hela världen – oavsett hur mycket du vill utmana dina smaklökar. Här kan du se hur våra restauranger anpassat sin verksamhet för att du ska kunna njuta av maten på ett säkert sätt.

Khai & Mui
Hos Khai & Mui hittar du det bästa från hela det asiatiska köket, oavsett om det är grym sushi, nudelsoppa eller dumplings som du är sugen på just i dag. Självklart erbjuder de avhämtning, det är bara att ringa in till restaurangen och lägga din beställning.

Sumo Sushi
Stilla dina sushi-cravings på Sumo Sushi, eller testa några av deras varma rätter som yakitori och yakiniku. Takeaway beställs enkelt i Sumo Sushis app.

Naked Juice Bar
På Naked juice bar kan du själv se på när härliga frukter och grönsaker färskpressas på beställning till uppfriskande juicer och smoothies. Beställ med Foodora för att få din nypressade frukt hem till dörren.